Uručena opštinska priznanja

Polaganjem venaca na spomenik vojvode Mišića i dodelom opštinskih priznanja u ponedeljak je obeležen Dan opštine Mionica. Vence su položile delegacije Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, opštine Mionica, Policijske stanice Mionica i Udruženja penzionera „Vojvoda Mišić“ iz Mionice.

Nakon polaganja venaca, predsednik opštine Mionica Boban Janković je uručio najveća priznanja opštine Mionica, „Zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića“, pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine, stvaralaštva i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i ličnog primera u izvršavanju zadataka. „Zlatnu plaketu sa likom vojvode Živojina Mišića“ za 2020. godinu dobili su potpukovnik Manojlo Mićović, prvi u rangu 63. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane i potpukovnik Saša Petrović, dobitnik godišnje nagrade za najbolju doktorsku disertaciju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za 2019. godinu.

Po završetku ceremonije polaganja venaca i dodele opštinskih priznanja, gosti su obišli Muzej vojvode Živojina Mišića u Struganiku.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment