Gradska izborna komisija je, na juče održanoj sednici, donela rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za odbornike Skupštine grada Valjeva, koji su raspisani 4. marta 2020. godine.

Republički i lokalni izbori će se održati 21. juna 2020. godine.

U obrazloženju tog Rešenja se kaže da je predsednik Narodne skupštine 4.marta 2020. godine doneo odluku kojom je raspisao izbore za odbornike Skupštine grada Valjeva za 26.april 2020.godine. Odlukom o proglašenju vanrednog stanja koju su 15.marta 2020. doneli predsednik Republike, predsednik Narodne Skupštine i predsednik Vlade, doneta je Uredba o merama u vreme vanrednog stanja, a članom 5 navedene Uredbe, propisano je prekidanje svih izbornih radnji.

Potom 6.maja 2020. Narodna skupština donosi Odluku o ukidanju vanrednog stanja i donosi Zakon o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja. Članom 4. tog Zakona propisano je da će nadležne izborne komisije 11.maja 2020. doneti rešenja o nastavljanju sprovođenja izbornih radnji.

U skladu sa tim i Gradska izborna komisija grada Valjeva kojom ove godine predsedava advokat Miroljub Živković, je donela rešenje kojim se nastavljaju prethodno započete predizborne aktivnosti.

Podeli članak na društvene mreže