Odbornička grupa SPS- JS predlaže Skupštini grada Valjeva da na narednom zasedanju, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, proglasi za počasnog građanina Valjeva.

Aleksandar Vučić je čovek koji voli svoju zemlju. On poznaje svako mesto u Srbiji, jer želi da se svaki Okrug razvija i da svi naši građani lepo žive. On je ljudima vratio veru u pravdu i poštenje. Pokazao je da nije uzalud biti radan i vredan već da se rad, trud i znanje uvek isplati. Poštovanje zakona mu je uvek na prvom mestu, a interes naroda iznad svega. Naučio nas je da u životu nema nedostižnih ciljeva ako marljivo i vredno radiš, čitao je dopis Dragan Popović, odbornik koalicije SPS-JS.

U dopisu se kaže i da je Vučić vratio međunarodni ugled Srbije I da brine o Srbima , ma gde oni živeli, kao i da je doneo mir Srbima na Kosovu i Metohiji. Takođe se govori i o nabavci vakcina, “koju svet u neverici gleda”. Uz to, kažu, nije zaboravio ni Valjevo i Kolubarski okrug, gde najavljuje nove investitore, izgradnju brzih saobraćajnica, gasifikaciju, poboljšanje turističkih potencijala Divčibara i drugo. Odbornici SPS-JS smatraju da će zbog svega navedenog Skupština grada Valjeva usvojiti njihov predlog. Dopis je završen uz poklič “Živeo Aleksandar Vučić, živelo Valjevo, živela Srbija” i predat je u jutro 27.maja tekuće godine Skupštini grada Valjeva, a potpisali su ga odbornici koalicije Đorđe Pavlović i Dragan Popović.
Na novinarsko pitanje, da li su njih dvojica o tome upoznali ostale članove GO koalicije SPS-JS, Popović je odgovorio:

Prvenstveno je ovo odbornički predlog, uz saglasnost sa članstvom. Nismo konsultovali baš svo članstvo ponaosob, ali smatrajući da imamo određene ingerencije I ovlašćenja, postupili smo ovako, rekao je Popović.

S obzirom da su trenutno opozicija vladajućoj SNS u gradskom parlamentu, pitanje je bilo i kako sada tu odluku da protumači prosečan glasač u Valjevu:

Vi dobro znate da svim sednicama Skupštine grada, mi kao opozicija kritikujemo dešavanja u gradu Valjevu. Ali smo bezbroj puta istakli (čak sam sam govorio povremeno i sa obe ruke glasam) za ovo što radi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije a što je u interesu građana Srbije i Valjeva, odgovorio je Popović.

Popović naglašava da su oni opozicija samo gradskoj vlasti, ali ne i republičkoj. Umesto najavljenog Đorđa Pavlovića , konferenciji za novinare je u ime SPS-a prisustvovao dr Zoran Živković. On je rekao da se odbornici SPS-a trude da budu konstruktivna opozicija.

To znači, da ako jedni navijaju za Zvezdu, a drugi za Partizan, valjda svi treba da navijaju za Srbiju. Tako u ovom trenutku, ono što radi predsednik zahteva podršku, ali to ne znači da na sledećoj sednici Skupštine grada nećemo kritikovati poteze gradske vlasti u Valjevu, ako smatramo da nisu dobri, kaže dr Zoran Živković.

Na pitanje “Da li to znači da građani Valjeva, treba da glasaju za Aleksandra Vučića iako se za tu poziciju bude kandidovao neko iz koalicije SPS-JS” , dr Živković, je rekao da oni treba da glasaju personalno za onoga ko to zaslužuje. Dr Živković kaže da je SPS-JS opozicija u svim gradovima i opštinama u Srbiji gde je imala najbolji rezultat, a Popović tvrdi da njihovi glasači neće glasati za SNS, već za njih, kao i da je poznato da su na prethodnim izborima, podržali kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika. Treba razlikovati izbore za poslanike Narodne Skupštine Republike Srbije, od onih na lokalu, ponavljaju odbornici SPS-JS i tvrde da u gradu Valjevu, oni i dalje ne podržavaju vlast.

Podeli članak na društvene mreže