Na četvrtom auto-reliju održanom u Mionici prvo mesto pripalo je posadi Lazara Milovanovića i Dejana Golića. Druga pozicija pripala je Nikoli Joviću i Sanji Novaković, dok su treći bil Dejan Pejić I Dušan Đoković.

Ovu manifestaciju domaćini organizuju u saradnji sa AMSS, Sportskim savezom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, SAКSS-om, CEZ-om i FIA-om. Takmičenje je bilo jednodnevno, a ove godine su učestvovale 23 posade iz Srbije.

Lokalni putevi na kojima se reli vozio privremeno su bili zatvoreni na relacijama:

Mionica - Rajković, i to 500 metara od raskrsnice Divčibare - Ključ ka Kjuču, pa pored fabrike vode “Mioni” preko raskrsnice za Đurđevac do puta za Valjevo i Divčibare, što je bio deo specijalnog brzinskog ispita 1, 3 i 5. Potom se vozilo na relaciji Slovac - Virovac - Tabanović do raskrsnice sa putem za Tabanović, do početka makadamske deonice, kao specijalni brzinski ispit 6 i 8.

Završeno je na deonici Brežđe - Mionica i to od škole u Brežđu pa do raskrsnice sa putem Mionica-Divčibare, kao deo specijalnog brzinskog ispita 7 i 9.

Reli u Mionici je prvobitno trebalo da se boduje za FIA CEZ šampionat ali odlukom Međunarodne automobilske federacije, takmičenje se u ovom slučaju bodovalo samo za Nacionalni i Otvoreni šampionat.

O toku relija , u fono izjavi za TV VA PLUS, predsednik opštine Mionica Boban Janković je rekao da je zbog epidemije COVID 19 izostalo ceremonijalno otvaranje i proglašenje pobednika auto-relija, kao i da je sve proteklo u najbooljem redu o čemu svedoče izjave zadovoljnih takmičara.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, rukovodstvo Opštine kontaktiralo je Zavod za javno zdravlje “Valjevo” koje je dalo odobrenje za održavanje gore navedene manifestacije. Pored navedenog i SAKSS je izdao smernice i uputstva za organizaciju takmičenja za vreme pandemije COVID19.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment