Olujni vetar brzine 20,4 metra u sekundi ili 86 kilometara na sat koji je sinoć oko ponoći protutnjao kroz Valjevo, naneo je materijalnu štetu na pojedinim krovovima i automobilima u gradu.

Pripadnici Vatrogasne brigade u Valjevu intervenisali su sa pet ekipa koje su uspele da u kratkom roku preduprede i saniraju štete nastale usled olujnog vetra.

Tako su u naselju Oslobodioci Valjeva izmedju brojeva 18 i 35, kod Erića kafane pala stabla koja su oštetila nekoliko parkiranih automobila, sa Visoke poslovne škole vetar je podigao i oborio deo metalnog krova koji je pao na parking kod Suda za prekršaje. U industrijskoj zoni kod Stefila, oborena stabla su pala preko ulice i pretila da ugroze i deonicu železničke pruge u neposrednoj blizini, dok je sa stambene zgrade na uglu Karadjordjeve i Hajduk Veljkove ulice pao deo fasade. U ulici Sime Nenadovića, vatrogasci su takodje intervenisali jer se stablo i granje koje je vetar nosio zaplelo u električne vodove, slična situacija je bila i u Beloševcu. Stabla su padala i na dečje igralište u parku na Pećini.

Zbog vetra u Podgorini, u većini sela nestalo je struje, ali su ekipe elektrodistribucije odmah izašle na teren i uključivale sektor po sektor.

Za sada još uvek nisu prikupljene sve infromacije o štetama od olujnog vetra i komplatni podaci biće poznati sutra.

Podeli članak na društvene mreže