Od 7. jula do 17. avgusta bazeni u Petnici bili su otvoreni samo za sportske klubove, dok je ulaz posetiocima bio zabranjen. Petnički bazeni su ove godine kasnije otvorili sezonu, najpre za sportiste od 1. juna, dok su građani mogli da dođu u SRC od 1. jula.

Nako samo sedam dana Štab za vanredne situacije je doneo odluku da se sva kupališta na teritoriji grada zatvore. Bazeni u Petnici bili su jedni od retkih koji nisu bili otvoreni za građane, ali na radost, kako Valjevaca, tako i brojnih ljudi iz okoline koji dolaze u Petnicu, od danas je kompleks ponovo počeo sa radom.

U petak je stiglo odobrenje od ZZJZ da bazeni konačno mogu da se otvore. Danom proglašenja vanredne situacije u našem gradu bazeni su zatvoreni i više od mesec dana nismo radili. Do prvog septembra ništa se ne menja, radno vreme ostaje od devet ujutru do 19 sati. Cene ulaznica su iste. Zatim do 15. septembra radiće se od 10 do 18 sati. Zatvaramo bazene 15. septembra i odmah krećemo pripreme za podizanje balona, kaže Aleksandar Mijailović, direktor UFK „Valis“.

Manji broj novopozitivnih ukazuje na to da se epidemiološka situacija u gradu stabilizuje, što dozvoljava da bazeni ponovo počnu sa radom, ali uz poštovanje svih preporučenih mera.

Mere i dalje ostaju na snazi. Distanca, negrupisanje, na šta redari već upozoravaju. Što se nas tiče, obezbeđena su dezinfekciona sredstva, dezobarijere, voda se hloriše, ZZJZ uzima uzorke. Najvažnije je da građani shvate ozbiljnost situacije i pridržavaju se mera. Ogroman je kompleks i bez problema može da primi do tri hiljade ljudi, kaže Mijailović.

Podeli članak na društvene mreže