Mikrobiološka i hemijska laboratorija Zavoda za javno zdravlje Valjevo neće raditi u periodu od 23. marta 2020. godine do 6. aprila 2020. godine. U istom periodu neće se raditi ni sanitarni pregledi.

Zavod za javno zdravlje Valjevo obustavio je rad laboratorija na dve nedelje, zato što je kod pet zaposlenih pozitivan test na Korana virus.  Epidemiološkim istraživanjem utvrđeno da je infekcija inportovana iz porodičnog kontakta jednog zaposlenog.

Svi zaposleni su koristili ličnu zaštitu i rukavice.

Zbog toga su preduzete mere izolacije  stavljanja pod zdravstveni nadzor svih zaposlenih koji su bili u kontaktu sa pozitivnim. Prioritetni poslovi (kontrola vodosnabdevanja Kolubarskog okruga tj. hemijska i mikrobiološka analiza vode u centrlnim vodovodima organizovana je sa Zavodom za javno zdravlje Šabac.

Ostali zaposleni u ZZJZ Valjevo podeljeni su u dva tima kako bi se smanjili eventualni razici i nesmetano odvijao posao koji je u ovom trenutku neophodan. Epidemiološka istraživanja, uzorkovanje i svi ostali poslovi vezani za Kovid 19 odvijaju se za sada regularno, iako postoji nedostatak odgovarajućeg stručnog kadra.

Foto: PrtScr - Televizija Valjevo plus

O ovome su obavešteni Ministarstvo zdravlja, IZJZ Batut, RFZO, Domovi zdravlja, Štabovi za vanredne situacije, Sanitarna inspekcija, kaže se u saopštenju ZZJZ Valjevo, koji je potpisala direktorka dr Marija Gavrilović.

Poziv zdravstvenim radnicima iz dijaspore da se jave radi evidencije oko potencijalne pomoći Srbiji u borbi sa epidemijom korona virusa

 

Podeli članak na društvene mreže