Prema najnovijim informacijama, od posledica zaraze korona virusom preminule su još tri osobe, dve muškog i jedna ženskog pola. Od poslednjeg izveštaja registrovano je još 312 novoobolelih. Današnji podaci za grad na Kolubari govore da je situacija nešto bolja.

Od početka epidemije u našoj zemlji, kod 6.630 građana registrovan je virus COVID-19, a bitku sa njim izgubilo je 125 osoba.

Za poslednja 24 sata testirano je 3.111 onih koji su ispunjavali kriterijume definicije slučaja. Od početka epidemije urađeno je 41.812 testova na korona virus.

Hospitalizovana su 3.703 obolela, a 108 se nalazi na respiratorima. Za 24 sata izlečeno je 17 ljudi, do sada ukupno 753.

Na današnjoj konferenciji za novinare saopštene su nove odluke Vlade Srbije, koje podrazumevaju ublažavanje mera. Od sutra policijski čas počinje od 18.00. Počinju sa radom zanatske radnje i pijace. Takođe, građevinci od sutra mogu da nastave sa radom. Kako je rečeno, svi poslodavci su u obavezi da obezbede neophodna zaštitna sredstva i moraju se poštovati pravila socijalne distance.

Penzioneri će moći u polučasovnu šetnju tri puta sedmično, utorkom, petkom i nedeljom i to od 18.00 do 1.00.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao da je još uvek rano za otvaranje vrtića. Pored toga, frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i sva mesta gde se može okupljati veliki broj ljudi, kao što su tržni centri, do daljnjeg neće raditi.

U zavisnosti od broja novoobolelih i poštovanja mera od sutra, doneće se odluka o zabrani kretanja za predstojeći vikend, kazao je Gojković.

Televizijske kamere na snimanju, foto Vasilije Ristović

Mediji će od sutra moći da prisustvuju svim događajima na otvorenom, naravno uz poštovanje svih mera. Redovnim konferencijama za novinare u 15 sati, narednih dana će, naizmenično po danima prisustvovati novinari televizija i agencija, a narednog dana novinari štampanih medija i internet portala.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment