“Sve je manje zaraženih i obolelih u Srbiji”, ocenio je medicinski deo Kriznog štaba. Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, od 11.122 testiranih, na korona virus u poslednja 24 sata bilo je pozitivno 2.093 ljudi.

Korona je odnela živote još 28 osoba, čime se ukupan broj preminulih od posledica infekcije od početka epidemije u našoj zemlji povećao na 3.610 .

U bolnicama širom zemlje na lečenju je 5.609 kovid pozitivnih, dok su na respiratorima 194 pacijenta sa težom kliničkom slikom.

Zaključno sa podacima koji su objavljeni 11. januara, za Srbiju se od početka epidemije beleži 361.782 slučaja zaraze i 2.410.824 testiranih.

Merama koje su donete uoči Nove godine, a koje podrazumevaju da ugostiteljski objekti, tržni centri i usluge mogu da rade do 20 sati, a prodavnice prehrambene robe do 21 sat, danas je istekao rok.

Krizni štab je zasedao i odlučio da sve postojeće mere ostanu na snazi i dalje, jer kako je rečeno, daju rezultate. One podrazumevaju i zabranu okupljanja više od pet ljudi u zatvorenom prostoru, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom i PSR testove ili karantin od deset dana prilikom ulaska u Srbiju.

Đaci će u školske klupe ponovo 18. januara i to po rasporedu iz prvog polugodišta: srednjoškolci će u školu ići svake druge sedmice, a osnovci svaki drugi dan.

Prema rečima dr Darije Kisić Tepavčević, Krizni štab se sastaje najmanje jednom sedmično, kada se evaluira situacija, a u zavisnosti od epidemiološke situacije biće određeno koliko će mere biti na snazi.

 

Podeli članak na društvene mreže