Opštinski štab za vanredne situacije Mionica, na sednici održanoj dana 09.07.2020. godine, je usvojio preporuke kojima se:

-Apeluje se na sve građane da poštuju i sprovode preventivne mere zaštite od virusa Kovid-19, da posebno poštuju socijalnu i fizičku distancu, kao i nošenje maski u zatvorenom prostoru.

-Apeluje se na poslodavce koji posluju na teritoriji opštine Mionica, da dosledno sprovode sve predložene i neophodne preventivne mere u skladu sa propisima, u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih lica i stranaka.

- Štab za vanredne situacije opštine Mionica poziva organizatore proslava da s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava. Ukoliko se odluče za održavanje proslava od posebnog je značaja da se i organizatori i učesnici proslava strogo pridržavaju datih preporuka.

-Preporučuje se JКP „Vodovod Mionica“ da pojača mere čišćenja , pranja ulica, dečijih igrališta i sportskih terena, kao i prostora oko zdravstvenih ustanova (Dom zdravlja i ambulante).

-Preporučuje se JКP „Vodovod Mionica“ da vrši redovno čišćenje, pranje, dezinfekciju prostora i opreme svih pijaca.

-Preporučuje se PU Dečiji vrtić „Neven“ da dosledno sprovodi sve mere naložene od Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete.

- Preporučuje se Sportskom centru Mionica i svim privrednim subjektima koji pružaju usluge korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, odnosno spa & wellness centara da dosledno sprovode sve instrukcije i uputstva nadležnih organa koja se odnose na sprovođenje protiv epidemijskih mera na otvorenim i zatvorenim bazenima i drugim terenima kojima upravlja.

- Štab za vanredne situacije opštine Mionica će svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja, preduzimati neophodne mere u skladu sa odlukama Кriznog štaba Republike Srbije.

Usvojen je i zaključak po kome ZZJZ Valjevo treba redovno da dostavlja Opštini I Štavu za vanredne situacije u Mionici aktuelne podatke o

  • broju novozaraženih;
  • broju hospitalizovanih;
  • broju lica koja se nalaze u samoizolaciji;
  • broju lica kojima su uzeti uzorci za testiranje na COVID-19, a kojima još nisu stigli rezultati.

 

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment