Petnički bazeni ove godine su u jeku sezone bili otvoreni svega nedelju dana i to prvih sedam dana jula. Uz određene mere i pravila kompleks SRC „Petnica“ bio je na raspolaganju sportskim klubovima, dok su Valjevci osveženje tokom letnjih dana tražili ili na Gradcu ili na nekim od bazena u okolnim mestima koja su u to vreme radila. Zvanično, od 17. avgusta i građanstvo može na bazene u Petnici.

Poslužilo nas je vreme, pogotovo vikendima. Za sada imamo oko 17.000 prodatih ulaznica. Kada sve saberemo, to je mnogo malo u odnosu na prethodne godine. Inače, od 15. avgusta obično opada broj posetilaca, deca se spremaju za školu, ali kako nismo radili, retko ko je išao na more, ovo je izuzetan broj posetilaca za ovaj vremenski period gledajući prethodne godine, kaže Aleksandar Mijailović, direktor UFK „Valis“.

Površina kompleksa je dovoljna da se u potpunosti ispoštuju preporučene mere zaštite, kaže Mijailović. Sve je obezbeđeno kako bi posetioci bili bezbedni i sve propisane mere poštovale, ostalo zavisi od pojedinaca koji tih pravila treba da se pridržavaju.

Što se posetilaca tiče, uvek ih obaveštavamo, upozoravamo. Uglavnom nema problema, nema grupisanja i sve je pod kontrolom, ističe Mijailović.

Održano je i prvo zvanično prvenstvo. Vaterpolo klub „Valis“ organizovao je Finalni turnir Prvenstva Srbije za generaciju 2002. i mladje. Pored „Valis“a, učestvuju i vaterpolo klubovi „Banjica“, „Radnički“, „Crvena Zvezda“, „NBG Vukovi“ i VK „Singidunum“.

Podeli članak na društvene mreže