Mionica učestvuje sa više projekata u investicionom programu "Srbija 2020-2025". Realizacija dela programa posvećena je komunalnim pitanjima u 65 lokalnih samouprava, vredna 3,2 milijarde evra, poverena korporaciji CRBC iz NR Kine.

Kako se navodi u saopštenju, ugovorom koji su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor kineske građevinske korporacije biće omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

Projekti s kojim je opština Mionica konkurisala u okviru programa "Srbija 2020-2025" odnose se na upravljanje otpadnim vodama kroz izgradnju kanalizacije i kanalizacionih kolektora u Mionici i Banji Vrujci, navodi se u informaciji za medije iz kabineta predsednika opštine Mionica.

Kvalitetniji život građana Mionice i zaštita životne sredine spadaju u najveće prioritete naše lokalne samouprave. Održivo uklanjanje otpada i odgovorno upravljanje otpadnim vodama ključno je za razvoj turizma u našoj varoši i Banji Vrujci, i predstavlja naš zalog za budućnost naše dece. I zato smo izuzetno zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što su naše projekte uvrstili u investicioni plan "Srbija 2020-2025", rekao je tim povodom predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment