U subotu i nedelju 12. i 13. septembra u organizaciji Odbojkaškog kluba „Valjevo“ održaće se prvi memorijalni turnir “Miroslav Aksentijević - Kremić”, kao sećanje na tragično nastradalog trenera. Turnir se održava u sklopu obeležavanja 45. godina od formiranja kluba i organizovanog bavljenja odbojkom u našem gradu.

Tragično nastradali Aksentijević bio je jedan od stožera ovog kluba i čovek za čije se ime vezuju najveći uspesi ženske odbojke u našem gradu. Naš klub je pod njegovim vođstvom igrao Super ligu nekadašnje stare države i to je bilo jednostavno nezamislivo. Hala je bila puna do poslednjeg mesta i to je bio praznik sporta. Kasnije ga je put odveo u Hrvatsku, Švajcarsku, Emirate, Rumuniju i na kratko se vratio i bio trener naše ekipe koju je uveo u Prvu ligu. Smatrali smo da je neophodno da ustanovimo jedan turnir koji bi čuvao uspomenu na njega, pre svega što je bio zaista vrhunski trener i čovek posvećen odbojci, a pored toga nemeriv je njegov doprinos stvaranju mladih igrača. On je od mnogih devojčica iz našeg grada napravio zvezde, kaže Aleksandar Ranković, sekretar OK „Valjevo“.

Turnir je trebalo da se održi 5. i 6. maja, ali zbog epidemiološke situacije je odložen. Tada su sve igračice ponikle u ovom klubu trebale da dođu, mnoge velike ekipe su bile zainteresovane za dolazak. U međuvremenu se sve promenilo. Za vikend će nastupiti: ekipa domaćina, „Partizan“, „Beograd“ iz Beograda i „Spartak“ iz Ljiga. Zbog aktuelne epidemiološke situacije turnir će se igrati bez prisustva publike.

Valjevska ekipa ove godine takmiči se u Prvoj B ligi Srbije i kako kažu, spremni su za početak sezone.

Podeli članak na društvene mreže