Pred kraj šeste nedelje epidemije korona virusa u Srbiji, raste broj testiranih, a samim tim i novoobolelih osoba. Za poslednja 24 sata testirane su 3.194 osobe, od kojih je kod 445 potvrđen COVID-19.

Preminula su tri muškarca i jedna žena, pa je sada ukupan broj umrlih od ovog virusa 103. Ukupan broj zaraženih COVID-om19, u Srbiji je 5.318, dok je u Valjevu registrovano ukupno 137 takvih slučajeva, a u Kolubarskom okrugu 172. Virus je od 6. marta potvrđen kod sedmoro novorođenčadi, a tri bebe su nakon uspešnog lečenja i dva negativna testa puštene kući.

Na bolničkom lečenju je 3.511, a na respiratoru je 120 pacijenata. Od početka epidemije testirane su ukupno 29.472 osobe. Do sada je izlečeno 443 ljudi.

Broj testiranih zdravstvenih radnika na korona virus je 6.070, kod 593 je rezultat bio pozitivan, a 382 je hospitalizovano. Od početka epidemije preminulo je pet zdravstvenih radnika.

Stručnjaci su danas najnovije podatke saopštili iz Niša, grada u kojem je, kako je rečeno, poslednjih dana beležen ponovni rast broja novozaraženih. Novo žarište je Blace.

Imamo potpunu kontrolu nad situacijom u Nišu i struka raspolaže svim podacima, naglasio je prof. dr Branislav Tiodorović.

Veliki broj građana se pridržava svih mera i poštuje sva pravila. Penzioneri predstavljaju najodgovorniji deo stanovništva, rekao je Tiodorović odgovarajući na pitanje novinara vezano za najduži policijski čas do sada koji predstoji i gužve koje se stvaraju ispred trgovinskih i drugih objekata. Prema njegovim rečima, disciplina je ključna u borbi protiv korona virusa: držati odstojanje i koristiti zaštitnu opremu.

Podsećamo, policijski čas na snazi je od sutra u 17.00 do utorka u 5.00. Trgovine će i sutra biti otvorene do 16.00, a penzionerima će biti na raspolaganju od 4.00 do 7.00.

Podeli članak na društvene mreže