Mionica je, uprkos slavnoj prošlosti u prethodnim periodu često bivala zaboravljena rekao je v.d.direktora EPS-a Milorad Grčić, tokom posete radovima na elektromreži u selu Đurđevac:

Trenutno rekonstruišemo dva 10-kilovoltna kabla,a izbacujemo svuda gde možemo stare, trule bandere. Rekonstrišemo i 35-kilovoltnu trafostanicu, ugrađujući riklozere za stabilizaciju napajanja. Sve to košta blizu milion evra, a mi nastavljamo da ulažemo u Mionicu. Do kraja godine ulagaće se u niskonaponsku mrežu, tako da će, nakon tih radova, dve trećine opštine imati stabilno napajanje strujom. Sa ovom rekonstrukcijom I fabrika vode će stabiliozovati napajanje strujom. Mionica smatra I da je nepravedno izgubila deo teritorije Divčibara, koje već duže vreme imaju problema sa strujom. Nakon izgradnje novog velikog hotelskog kompleksa, izgradićemo novu 35-kilovoltnu trafostanicu na toj maljenskoj visoravni, kako bi se turizam što brže razvijao. Očekuje se da će to biti završeno u proleće 2021. godine.

Mada će neko pomisliti da je to dug period, on je duplo manji u odnosu na prethodne periode, istakao je Grčić. Ipak do zime će se uraditi nekoliko zahvata tako da tokom zime Divčibare neće imati problema sa snabdevanjem elktričnom energijom. Trafostanica na Divčibarama će koštati oko dva miliona evra, a kada Vodovod napravi analizu spiska potrebnih radova, onda ulaganja u mionički kraj neće biti mala. Prolazak auto puta, takođe doprinosi preporodu opštine Mionica, rekao je Grčić. Predsednik opštine Mionica je potvrdio da je ovo jedan od najvećih dana za taj kraj koji počinje da se ravnomernije razvija:

Borimo se da sačuvamo naše građane, a to ćemo uspeti samo omogućavanjem boljih uslova za život, od izgradnje puta do stabilizacije napajanja strujom I vodom. To će pomoći I brojnim farmerima koji žive u opštini Mionica, rekao je Boban Janković.

Predsednik opštine Mionica se zahvalio EPS-u, zbog odluke da rekonstruišu veći deo elektromreže na toj teritoriji.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment