Takmičenjem koje je u nedelju održano u Petrovcu na Mlavi nastavljeni su kvalifikacioni turniri za prvenstvo države u rvanju grčko-rimskim stilom, odnosno Regionalno Prvenstvo Centralne Srbije za uzrast Juniora i U-15. Pored toga održan je i neformalni turnir za decu uzrasta od sedam, devet i jedanaest godina.

Rvački klub “Mladost” iz Valjeva nastupio je sa 22 rvača, u svim uzrasnim kategorijama.

U uzrasnoj kategoriji U-15 nastupali su Relja Lukić, Danilo Lukić, Uroš Kojić, Veljko Mitrović, Ognjen Pešić, Lazar Mirović i Jelić. Osvojene tri zlatne medalje, dve srebrne i jedna bronzana bile su dovoljne da Rvački klub “Mladost” u ovoj uzrasnoj kategoriji osvoji titulu prvaka Centralne Srbije.

U junorskoj konkurenciji nastupali su David Petrović i Nemanja Milutinović koji su po uzrastu juniori, pored njih, kako bi imali što više mečeva, u starijoj uzrasnoj kategoriji nastupali su Bojan Andrić, Luka Pavlović i Dimitrije Radovanović. Ova ekipa osvojila je jedno zlato, dva srebra i dve bronzane medalje, čime su se izborili za ekipnu titulu vicešampiona Centralne Srbije.

Uz zvanično takmičenje održan je i neformalni turnir za najmlađe rvače od sedam, devet i jedanaest godina. Zbog manjka takmičenja za ovaj uzrast tokom godine razmatra se uvođenje dodatnih turnira. Najmladji valjevski borci pokazali su veliku želju i borbenost što je u njihovim godinama dovoljno za početak sportske karijere.

Navedeni rezultati predstavljeni su ekipno na zahtev samih rvača koji su time želeli da pokažu svoj timski duh, što je svakako pozdravljeno od trenera i uprave kluba. Generalno gledano, protekla dva vikenda održana su regionalna prvenstva u svim uzrasnim kategorijama i iz svih postignutih rezultata može se zaključiti samo jedno – pred ovom ekipom su veliki rezultati. Sa velikom željom i radom nastavljamo dalje, kaže predsednik kluba Nenad Lukić.

Podeli članak na društvene mreže