Snegu koji se pao proteklog vikenda najviše su se obradovali najmlađi. Zabelelo se i u valjevskom kraju, a na Divčibarama ima oko 30 centimetara snežnog pokrivača.

Za zimsko održavanje ulica u Valjevu i sporednih na Divčibarama zaduženo je GP “Ingrap Omni”. Ekipe su bile na terenu, ulice su se čistile po prioritetima. Svi putevi su prohodni, a na Divčibarama su jedino parkirana vozila predstavljala problem prilikom raščišćavanja snega. Ono što je bitno za sve one koji žele da provedu odmor na ovoj planini, jeste da su deonice koje vode do ove maljenske visoravni prohodne. Na ski stazi “Crni vrh” u okviru Divčibare Ski Resorta stekli su se uslovi i za veštačko osnežavanje, a zvanično otvaranje ski sezone očekuje se u toku sedmice.

Tokom cele godine na Divčibarama je bilo znatno više turista nego ranijih godina. U zimskom periodu, na toj maljenskoj visoravni, sve više je onih koji su zainteresovani za skijanje su, jer ne mogu da putuju van zemlje, pa ove godine idu na domaće destinacije, tako da očekujemo dosta veću posećenost na skijanju. Pripremili smo se za sve protivepidemijske mere . Svim skijašima skrećemo pažnji da prva mera bude kupovina onlajn ski karata preko sajta, a druga obavezno držanje distance, nošenje maske, bandana, kaže menadžer Divčibare Ski Resorta, Andrija Marjanović.

U odnosu na prethodnu godinu novina je da je proširen rad ski škole i povećan je broj opreme u ski rentu, a posle 14 sati organizovaće se razne animacije za decu.

Podeli članak na društvene mreže