Skupština opštine Mionica je na sednici održanoj u petak 4. septembra donela Odluku o završnom računu budžeta opštine Mionica za 2019. godinu.

Prema Završnom računu, ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva u prošloj godini iznose 533,61 milion dinara, što je za preko 60 miliona dinara više nego u 2018. godini. Tekući rashodi i izdaci iznose 509,59 miliona dinara, a razlika ukupnih primanja i ukupnih izdataka iznosi 24,02 miliona dinara. U okviru ove tačke dnevnog reda su usvojeni Izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta opštine Mionica za 2019. godinu i Izveštaj o reviziji delova izveštaja Predškolske ustanove „Neven“ Mionica za prošlu godinu Državne revizorske institucije.

Opštinski parlament je u daljem radu doneo Odluku o dopunama Poslovnika Skupštine opštine Mionica, kojom se predviđa osnivanje Komisije za praćenje i koordinaciju rada organa Opštine, Opštinske uprave, službi, organizacija, ustanova i javnih preduzeća osnovanih od strane opštine Mionica. Takođe, donete su i Odluka o dopunama Odluke o određivanju građevinskog zemljišta, kao i Odluke o utvrđivanju pravnog statusa postojećih grobalja na teritoriji opštine Mionica, a data je i saglasnost JKP „Vodovod Mionica“ na cene toplotne energije.

Sednica je zbog poštovanja propisanih mera zaštite od korona virusa održana u Hali sportova, uz korišćenje sredstava lične zaštite.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment