Gradski odbor zelene stranke oformljen je u oktobru prošle godine i za kratko vreme su, kako kažu, okupili veliki broj članova i simpatizera. Navode i da su sugrađani prepoznali njihovu borbu protiv aerozagađenja, o čemu svedoče svakodnevni dolasci sugrađana u prostorije stranke.

Naši osnovni ciljevi i zadaci u ovom gradu su filtriranje velikih zagađivača, kao što su Krušik i Singidunum, besplatno priključenje svih građana na toplovod, ozelenjavanje gradskog i prigradskog područja, STOP mini-hidroelektranama na našim vodama, STOP nasilju nad životinjama. Sa tim Zadacima mi izlazimo na lokalne izbore“, kaže predsednik Gradskog odbora Zoran Mišković. „Zelena stranka će se zalagati za uvođenje ekologije kao obaveznog predmeta u osnovne i srednje škole i za pravo žena da odlučuju o rađanju i nultu toleranciju koja se odnosi na nasilje nad ženama, dodaje potpredsenik Gradskog odbora Dragan Stojanović.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, kandidat za gradonačelnika ispred njihove stranke biće Slavan Batoćanin, koji je kako kažu prepoznao ideje stranke.

Mislim da sam jedini kandidat za gradonačelnika koji će smeti da pita predsednika Vučića zbog čega ni jedna investicija nije dovedena u naš grad. Bićemo zajedno borci u tom stilu u smislu da ćemo pokušati da investicije dovedemo sami, a ne uz pomoć države, ističe Batoćanin.

Dodaje i da će se truditi da razreše mnoge dileme u gradu i pomognu da ljudi dobiju odgovore na pitanja, za koje su do sada bili uskraćeni. Na izbore će, kako je rečeno izaći samostalno, jer misle da jedino tako mogu da urade nešto u ovom gradu.

Podeli članak na društvene mreže