U Valjevu je proteklih dana bilo vrlo dinamično što se tiče snimanja raznih serijala. Počelo se snimanjem serije o životu pevača Tome Zdravkovića, a nastavilo snimanjem američkog serijala epske fantastike „Predstraža“ u Petničkoj pećini, a u Tešnjaru i centru grada snimalo se „Vreme zla“, nastavak „Korena“.

Krajem protekle sedmice u nedelju pre podne zatekli smo ekipu Košutnjak filma i RTS-a kako snima serijal „Beležnica“. U najavi serijala se kaže da je to žanr koji je neuobičajen na ovim prostorima. Prepliću se stvarnost i mistika, ali bez horora i sličnih sadržaja. Rađena je po romanu Ratka Dmitrovića, „Beležnica profesora Miškovića“.

Snimaćemo 12 epizoda u prudukciji Telekoma i RTS-a, dok „Košutnjak film“ realizuje seriju. Inače, snimanja će se organizovati na brojnim lokacijama u Srbiji, u Kladovu, u Kraljevu, u Pirotu i u Valjevu. Valjevo ima dosta zanimljivih lokacija i raduje me da tu ima već nekoliko ekipa koje smo ovih dana sreli. Ovaj grad je uvek zanimljiv nama filmadžijama i volimo ovde da dođemo. Što se tiče serije, startovalo se početkom jula. Plan je da se snimanje završi krajem septembra, početkom oktobra, a kompletna serija treba da bude završena do Nove godine. Procenjujem da će serija u januaru ili februaru naredne godine biti spremna za emitovanje, rekao je producent Zoran Janković.

U seriji će se pojavljivati i valjevski pozorišni glumci, što smo imali priliku i da vidimo. Za kamerom je i Valjevka Bojana Andrić, koja se već dokazala u brojnim fuilmskim ostvarenjima kao direktor fotografije. Zainteresovani prolaznici su se osvrtali da pogledaju šta se drešava, ali je uglavnom sve proticalo bez problema.

Podeli članak na društvene mreže