Tema redovne konferencije za novinare odbornika i poverenika SPASA, Nebojše Tadića, bila je izvestaj o aktivnostima sprovedenim nakon inicijative na koju mu je grupa građana iz Tešnjara i Knez Miloševe skrenula pažnju pre svega na nezadovoljstvo zbog dugogodisnjeg sukoba sa vlasnicima i zakupcima ugostiteljskih objekata zbog, kako navode, buke i neprimerenog ponašanja lica za koja predpostavljaju da su pod dejstvom alkohola, ne rešava.

Ljudi koji žive u ove dve ulice negoduju što se ne reševa pitanje nelegalno otvorenih kafića. Povodom ove inicijative Tadić je razgovarao sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem. Tom sastanku prisustvovala je I načelnica Komunalne policije Milica Petković, direktorka TO Valjevo Ana Marković, građani I ugostitelji.

“Moramo sesti za sto i komisije, i stanari, i ugostitelji, i kominalci, i odbornici, i gradonačelnik i svakako policija” rekao je Tadić.

Predlozi koji su se našli na stolu na pomenutom sastanku nisu novi ali se nikada nisu ni primenjivali. Stoga je na sastanku predloženo:

  • Da se obnovi rad komisije za regulisanje stanja u Tešnjaru I Knez Miloševoj ulici.
  • Da se uključe I ugostitelji.
  • Striktno poštovanje radnog vremena.
  • Ukinuti muziku na struju.
  • Da se Lokali koji su registrovani kao noćni klubovi presele u područje grada gde nema stanara u blizini, u prigradska područja ili u adaptirane podrume iz kojih glasna muzika ne bi uznemiravala građane.

Gradonačelnik se složio sa svim predlozima i odmah pozvao sve načelnike relevantnih službi da se pozabave rešavanjem ovog problema, rekao je Tadić.

Na konstataciju novinara da se za ove probleme zna godinama i da su predlozi već ranije iznoseni,zatim na pitanje da li je na sastanku bilo rečeno konkretno koje sluzbe su odgovorne i izneta neka imena, kao i to da li su dati rokovi za rešavanje problema Tadić je manje više ponovio već rečeno i dodao da u Tešnjaru postoje lokali koji ne rade tokom sedmice koji se otvaraju samo vikendom. Postoje zainteresovani ugostitelji koji rade legalno i nezainteresovani ugostitelji koji rade ilegalno. Zato je ova konferencija, rekao je Tadić, uvod u proveru rada nadležnih organa zasto izostaju sankcije za one koji se bave ilegalnim radom.

Podeli članak na društvene mreže