Na poslednjoj konferenciji za medije Gradski odbor Narodne stranke u Valjevu se najpre se osvrnuo na njihovo prethodno obraćanje, kada su ukazali na probleme koji mogu nastati zbog nepoštovanja zakonskih propisa i regulativa vezanih za izgradnju brze saobraćajnice Iverak-Ljkovac.

Kako je rekao predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Valjevu Miloš Milivojević, oni su ukazali na nerešene imovinsko-pravne odnose, nepostojanje građevinske dozvole i sugerisali da se radovi privremeno obustave kako bi se sve vratilo u zakonke okvire.

Naravno da ta sugestija nije doprla do gradske vlasti. Sad se nažalost pokazalo da smo bili potpuno u pravu. Sada će ovaj zastoj izazvan neovlašćenim ulaženjem ljudima na imanja, izlaženjem ljudi na put, blokiranjem radova, krivičnom prijavom koja je podneta, verovatno na duže vreme zaustaviti radove, rekao je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Valjevu, Miloš Milivojević.

Postavljanje Jasne Mićić za glavnog urbanistu, kaže, izazvalo je sumnju. „Da li je gospođa Mićić postavljena tu da podeli neki kolač da svi vukovi budu siti, a sve ovce na broju – videćemo, da li su naše sumnje opravdane – vreme će pokazati“, naveo je Milivojević.

Interesantno je pitanje kakvu ulogu u svemu tome ima član Gradskog veća, gospodin Blagojević. Da li je tačno da on namerava da gradi devet apartmana na Divčibarama, da li je tačno da je od nedavno vlasnik dva hektara građevinskog zemljišta na Divčibarama, da li je u sukobu interesa, da li je povodom toga konsultovana Agencija za borbu protiv korupcije ili neki drugi regulatorni državni organ – kaže Milivojević, dodajući da su ta pitanja vrlo interesantna i da će sve to u narednom periodu pratiti.

Prva asocijacija na društvo u kome živimo je film Emira Kusturice „Podzemlje“, kaže Milivojević, pojašnjavajući da živimo taj film jer smo podeljeni u dve stavrnosti. Prva, koja je jako problematična i preplavljena korupcijom, kriminalom, aferama i druga, virtuelna, koja se preko režimskih medija veoma vešto stvara.

Podeli članak na društvene mreže