Odlukom Štaba za vanredne situacije nakon jučerašnje sednice ukinuta je vanredna situacija proglašena zbog posledica izazvanih ekstremno velikim kišnim padavinama i pojavom bujučnih voda, zato što je prestala opasnost od bujičnih poplava i otklanjaju se posledice, ali još važi deo odluke o vanrednoj situaciji zbog korona virusa.

Kako piše u informaciji koja je dostavljena medijima, Štab je naložio Saobraćajnom preduzeću „Lasta“ uspostavljanje redovnog prevoza putnika na svim linijama gradskog i prigradskog prevoza, na teritoriji grada Valjeva počev od 1. septembra 2020. godine.

Predloženo je da linije prigradskog prevoza budu prilagođene režimu saobraćanja autobusa koji prevoze učenike za smenski rad škole.

Na sednici Štaba za vanredne situacije rečeno je da je sve spremno za početak nove školske godine. Kako se navodi u saopštenju, ove godine se pored redovnih priprema škola i obdaništa, velika pažnja obratila na higijenske uslove i grad Valjevo je nabavio svu potrebnu zaštitnu opremu, kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

U 21 školu na teritoriji grada Valjeva će od 1. septembra krenuti 10.000 učenika, a za sve njih i zaposlene u školama su obezbeđena higijenska sredstva i toplomeri.

Sa Štaba apeluju i na roditelje da obrate pažnju na zdravstveno stanje svoje dece i da ako se pojave prvi simptomi bolesti, decu ne šalju u školu.

Podeli članak na društvene mreže