Sa sedam respiratora koje je obezbedilo minsitarstvo zdravlja, a koji su već instalirani, valjevska Opšta bolnica raspolaže sa ukupno 15 kliničkih i 4 mobilna aparata za veštačku ventilaciju, obolelih pacijenata.

Novih sedam respiratora biće postavljeni na neurološkom odeljenju, ali prema rečima anesteziologa doktorke Gordane Nedić, za sada još nema covid pozitivnih pacijenata sa kliničkom slikom koja zahteva njihovo priključenje na ove aparate. Dokotrka Nedić još kaže da u smislu tehničke opremljenosti valjevska bolnica, za sada, raspolaže sa dovoljnim brojem uređaja neophodnih za lečenje pacijenata, ali medicinskog osoblja uvek nedostaje.

Sa današnjim danom u pulmo- covid, gastro-covid odeljenju, infektologiji i odeljenju neurologije koje je opremljeno za prijem osoba sa respiratornim tegobama koje ukazuju na ingfekciju korona virusom, smešteno je 66 pacijenata. Za deo njih još nisu stigli rezultati testova koji su uzeti još 6. jula, ali njihova klinička slika po svim parametrima ukazuje na to da su zaraženi. Testova ima dovoljno, međutim, referentne laboratorije, zbog velikog priliva, ne uspevaju da u kratkom roku analiziraju sve dospele uzorke.

Saznajemo da su juče počeli da se javljaju i oni što su se sedmog jula u Jovanji veselili pod šatrama na vašaru i njihov veći priliv tek se očekuje narednih dana.

Podeli članak na društvene mreže