U Brankovini će se sutra, na Vidovdan, održati 58. po redu „Dan maline“. Program počinje u 11 sati izložbom malina, a za 12 sati je najavljen kulturno-umetnički program.

Potrudili smo se da napravimo nešto tradicionalno, a da opet bude i nešto novo. Očekujemo dvadeset izlagača. Biće organizovano predavanje stručnjaka iz PSSS. Prethodnih godina je bilo primedbi što nije bilo maline na prodaju, od prošle posetioci mogu i da ih kupe. Nakon kulturno-umetničkog programa u podne biće proglašenje pobednika. Spremili smo jedanaest nagrada, za šta je izdvojeno oko sto hiljada dinara, kaže Saša Jevtić, predsednik MZ „Brankovina“.

U saradnji sa rvačem Markom Jovanovićem biće organizovane Seoske olimpijske igre. Očekuje se oko deset ekipa, a prijave su otvorene do sutra u 10 sati. Veliko finale trebalo bi da bude oko 13.30 kod Kuće Nenadovića.

Posetioci će ove godine moći da posete i Protinu kuću. Ulaz za sve posetioce u postavke Narodnog muzeja Valjevo u Kulturno-istorijskom kompleksu u Brankovini će biti besplatan.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment