Po prvi put ove godine, JKP “Vidrak” je u obavezi da uradi tretman suzbijanja komaraca na teritoriji grada Valjeva. S obzirom da ne raspolažu potrebnim uređajima i kvalifikovanim ljudstvom za izvršavanje te obaveze izabrana je firma “Delfin trade” iz Beograda.

Za suzbijanje komaraca, koristiće se uređaji sa zemlje, kojima će se 15. jula od 19.00 do 22.00 sa preparatom Aqua K-Othrine na bazi deltametrina zaprašivati zelene površine, priobalja reka, kao i druge lokacije na kojima je uočen veći broj tih insekata.

Kako se navodi u obaveštenju JKP “Vidrak” to su sledeći lokaliteti:

  • Park Pećina
  • Park Jadar
  • Spomen park Vidrak
  • Spomen park Peti puk
  • Spomen park Brankovina

Tretiraće se i neuređena površina na poligonu na Petom puku, zelena površina u Senjaku, kao i oko bazena u Petnici. Takođe će se zaprašivati i stadion na Pećini, ZSK-ov i stadion Radničkog, kao I Novo groblje i groblja u Kličevcu i Boričevcu.

Predviđeno je i suzbijanje komaraca na Divčibarama.

Što se tiče vodotokova i priobalja, komarci će se tretirati pored reke Obnice, od Kazneno popravnog zavoda do ušća u Kolubaru, Jablanice, od Sedlara do ušća, Kolubara od restorana “Lovci” do ušća sa Ljubostinjom, priobalje reke Gradac, površine oko Petničkog jezera, kao i pored reke Bela Kamenica na Divčibarama.

Sa firmom “Delfin trade” iz Beograd na tom zadatku biće I valjevska “Veterinaria”. Podsećamo da je prethodnih dana na uništavanju larvi komaraca angažovana firma “Sinitra” iz Valjeva.

Iz JKP “Vidrak” mole pčelare da u periodu suzbijanja komaraca zaštite pčele.

Podeli članak na društvene mreže