Ukoliko se steknu povoljni meteorološki uslovi, u četvrtak 3. septembra od 19.00 do 22.00 biće izveden tretman suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje.

Kao preparat koristi se Aqua K-othrine, na bazi deltametrina.

Planirano je da suzbijanje bude izvedeno u parkovima: Pećina, Jadar, Peti Puk, spomen parku Vidrak i spomen parku Brankovina. Biće obuhvaćene zelene površine u stambenim naseljima, zelene neuređene površine na poligonu Peti Puk i Senjak i prostor oko bazena u Petnici. Takođe će se zaprašivati i stadion na Pećini, ZSK-ov i stadion Radničkog, kao i Novo groblje i groblja u Kličevcu i Boričevcu. Predviđeno je i suzbijanje komaraca na Divčibarama.

Što se tiče vodotokova i priobalja, komarci će se tretirati pored reke Obnice, od Kazneno popravnog zavoda do ušća u Kolubaru, Jablanice, od Sedlara do ušća, Kolubara od restorana “Lovci” do ušća sa Ljubostinjom, priobalje reke Gradac, površine oko Petničkog jezera, kao i pored reke Bela Kamenica na Divčibarama.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, potrebno je obavestiti pčelarska udruženja pismenim putem kako bi pčelari preduzeli neophodne mere zaštite pčela.

Podeli članak na društvene mreže