Prvi septembar u OŠ “Nada Purić” dočekuju spremno, kaže direktorka Ana Savković. Sve mere dezinfekcije i zastite su primenjenje, rad škole je organizovan prema modelu koji je usvojen na nivou grada.

Dodaje i da je anketa sprovedena među decom i roditeljima pokazala da svi željno isčekuju prvi dan u školi. Korona virus je naša realnost sa kojom se zivi. Uz pridrzavanje mera zaštite nema velike bojazni od zaraze, a reklo bi se I da je prvi talas panike I straha iza nas.

Deca od prvog do četvrtog razreda u okviru odeljenja podeljena su u dve grupe koje ce nastavu slušati od 8h do 10h I 30min I od 11h do 13h I 30min. Učenici starijih razreda ići će samo u drugu smenu I to u dve grupe tako da kada prva grupa pohađa nastavu u školi druga ima on line nastavu. Rotacije grupa vršice se na sedmičnom nivou jer je kontakt I predavanje uživo nezamnljivo, kaže Ana Savković.

Pred početak školske godine ponovljena je dezinfekcija školskog dvorista i prostorija, dezo barijere su na svim vaznim mestima a spremačice imaju zadatak da na svakih pola sata dezinfikuju kritične povrsine.

Ulazak u toalete biće kontrolisan kako se ne bi stvarale gužve, tako da će dežurni na vratima dozvoliti ulazak onoliko dece koliko ima kabina u toaletu, rekla je direktorka škole “Nada Purić”.

OŠ “Nada Purić” ima I specijalizovano odeljenje sa 23 dece sa posebnim potreba čije je zdravlje osetljivije od druge dece:

Pravo je iznenađenje da su deca sa posebnim potrebama I njihovi roditelji takođe izrazili želju da krenu u školu iako smo očekivali da ce negde zbog svog osetljivijeg zdravlja poželeti da praktikuju on line nastavu. Druženja, priče I znanja potrebno je svima jer škola nema samo obrazovnu ulugu već I sociološku, istakla je Ana Savković.

Svaki učenik OŠ “Nada Purić” prvog septembra dobiće po jednu masku za višekratnu upotrebu, a u slučaju da je neko zaboravi kod kuće obezbeđene su jednokratne maske.

Za polazak u školu sve je spremno, ostaje još da 1. septembra deca sednu u svoje klupe i vrate se redovnoj nastavi na kakvu su navikli, a koja je krajem prošle školske godine prekinuta zbog korona virusa.

Podeli članak na društvene mreže