Kompanija INGRAP OMNI iz Valjeva, sa sedištem u Beogradu je dobitnik ovogodišnje nagrade za poslovnu izvrsnost Oskara kvaliteta , a njen vlasnik Teodosije Krstić je proglašen za lidera poslovne izvrsnosti.

U obrazloženju za dodelu te nacionalne nagrade podsećaju da je kompanija „INGRAP – OMNI“ osnovana 1993. godine u Valjevu sa 100% privatnog kapitala jednog vlasnika Teodosija Krstića, diplomiranog inženjera šumarstva, a da je to danas porodična kompanija sa sedištem u Beogradu u kojoj su zaposlena 182 radnika. Među najznačajnijim poslovima su oni koji se odnose na rekonstrukciju pruga u Sopotu, Velikoj Plani, Vranjskoj Banji, a trenutno je aktuelna brza pruga Inđija – Novi Sad – državna granica koji se izvode u saradnji sa RŽD internacional iz Moskve. Naglašava se i da poseduju integrisani sistem menadžmenta, kao i da su dobitnici brojnih priznanja i nagrada u prethodnom periodu:

Ja sigurno ovo ne bih postigao da nije ljudi sa kojima radim. Tim je odličan I teško bi mi bilo da izdvojim bilo koga. Bez njih i porodice, bez rada koji me motiviše na 24-satnu odgovornost i prisutvo na svakom mestu, gde bi trebalo preduprediti neki problem kojih ima , kao I svuda ne bi bilo uspeha. Ovo je drugi put da dobijam Oskara i ja sam iskreno oduševljen i srećan zbog toga. Radimo po čitavoj Srbiji, a sebe sam oprobao u različitim poslovnim oblastima. Kompanija “INGRAP - OMNI” se bavi proizvodnjom betonske galanterije, asfaltne mase, izgradnjom zgrada, tunela, pruga, kanalizacije, ulica… U svakom slučaju ponosan sam i na tim, ali zadovoljan i saradnjom sa investitorima i poslovnim saradnicima, koji nas uvode u svakodnevno unapređivanje posla i rada, rekao je Teodosije Krstić

OSKAR KVALITETA se dodeljuje već 27 godina zaredom, povodom Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta u organizaciji fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnosti u saradnji sa PKS i pod Pokroviteljstvom Ministrastva privrede. Nagrada se dodeljuje profitnim i neprofitnim organizacijama kao nezavisna i neutralna za rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne konkurentnosti. Da bi se konkurisalo za ostvarivanje najviših dometa u poslovnoj izrsnosti, bilo je potrebno dobiti bar 500 bodova, a priznanja šampion izvrsnosti za “INGRAP – OMNI” i lider poslovne izvrsnosti koja je dobio vlasnik te kompanije su u kategoriji specijalnih. Firme i pojedinci koje ih dobiju moraju osvojiti od 750 do 1000 bodova.

Svaka organizacija koja u ovim složenim vremenima ima snage da se pored redovne aktivnosti bori za priznanje ovako velikog značaja, zaslužuje poštovanje i veliku zahvalnost, smatra predstavnik PKS Miroslav Miletić.
Drago mi je da su sve kompanije koje su učestvovale u takmičenju za Oskar kvaliteta postigle odlične rezultate na planu unapređenja kvaliteta i poslovne izvrsnosti i nadam se da će poslužiti kao primer dobre prakse i u narednom periodu, rekao je državni sekretar Ministarstva priovrede Milan Ljušić.

Ove godine na konkursu su učestvovale svetski relevantne organizacije koje su u prethodnim godinama već bile apsolutni pobednici. Dakle, za ponovno učešće nije postojao posebni motiv, već samo želja da provere da li su u poslovnom smislu napredovale, ali i prepoznavanje u čemu još mogu da postignu poslovnu izvrsnost, istakao je predsednik Stručnog saveta FQCE dr Miloš Jelić.

Oskar kvaliteta je dodeljen u tri kategorije, za realni i javni sektor i za organizacije van teritorije Srbije. Pored kompanije “INGRAP - OMNI”, ova nagrada je dodeljena bolnici “Sveti Vračevi” iz Bijeljine , “Dunav osiguranju” iz Beograda, institutu “Vatrogas” iz Novog Sada, “Naftnoj industriji Srbije” i “Prvom partizanu” iz Užica.

 

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment