Ukoliko se steknu povoljni meteorološki uslovi, u četvrtak 8. jula od 19.00 do 23.00, sprovešće se tretman suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje.

Kao preparat koristi se Aqua K-othrine, na bazi deltametrina.

Planirano je da suzbijanje bude izvedeno u parkovima: Pećina, Jadar, Peti Puk, spomen parku Vidrak i spomen parku Brankovina. Biće obuhvaćene zelene površine u stambenim naseljima, zelene neuređene površine na poligonu Peti Puk i Senjak i prostor oko bazena u Petnici. Takođe će se zaprašivati i stadion na Pećini, ZSK-ov i stadion Radničkog. Predviđeno je i suzbijanje komaraca na Divčibarama. Što se tiče vodotokova i priobalja, komarci će se tretirati pored reke Obnice, od Kazneno popravnog zavoda do ušća, Kolubare od restorana “Lovci” do ušća sa Ljubostinjom, površine oko Petničkog jezera, reka Bela Kamenica na Divčibarama, Gradac od crpne stanice Ploče do ušća, reka Brankovina od spomen kompleksa do magistralnog puta.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske uprave i preduzeća “Sinitra” koje će sprovesti tretman, potrebno je da pčelari preuzmu neophodne mere zaštite pčela.

Podeli članak na društvene mreže