Prema poslednjim podacima ZZJZ Valjevo, u opštini Mionica su registrovana tri nova slučaja infekcije korona virusom, u Ljigu jedan i u Lajkovcu jedan, dok su Osečina, Ub i Valjevo bez novoobolelih.

Ukupan broj obolelih od početka pandemije COVID 19 do sada u Valjevu je 181, u Lajkovcu 27, u Ubu 23, u Mionici 18, Ljigu 12, Osečini 11.

U Kolubarskom okrugu je kod 272 osobe laboratorijski potvrđena infekcija korona virusom. Na bolničkom lečenju iz okruga je 86 pacijenata, od toga iz Valjeva 37, iz Lajkovca 20, iz Ljiga, Mionice i Uba po devet, iz Osečine dva pacijenta. U kućnoj izolaciji u Valjevu je ukupno 61 osoba, u Mionici i Osečini po šest, Ubu pet i Ljigu jedna.

Najviše izlečenih je u Valjevu 64, Ubu osam, Mionici troje, Lajkovcu dvoje, Ljigu i Osečini bez oporavljenih.

U Kolubarskom okrugu do sada je preminulo 27 lica, od toga 19 u Valjevu, troje u Osečini, po dvoje u Lajkovcu i Ljigu, jedno u Ubu i nijedno u Mionici. Njihova prosečna starost je 67,5 godina. U odnosu na prethodni izveštaj u Ljigu je preminula još jedna osoba stara 48 godina. Na području grada Valjeva, prosečna starost umrlih od posledica infekcije korona virusom je 69 godina. U napomeni izveštaja ZZJZ je rečeno da je broj umrlih dat na osnovu saznanja o smrti iz podataka COVID baze koja nije kompletna za sve. Podaci ZZJZ od 30.04.2020. su objavljeni na sajtu grada Valjeva, a potpisala ih je direktorka ZZJZ dr Marija Gavrilović.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment