Arhimnadrit Jovan Radosavljević je u subotu 10. aprila 2021. godine, sahranjen je na monaškom groblju u manastiru Lelić. Opelo je služio patrijarh srpski Porfirije, uz sasluženje episkopa I sveštenstva ovog dela Srbije.

Sahrani su prisustvovali I vladika bački Irinej, kruševački David, vranjski Pahomije I šumadijski Jovan. Upokojio se 8. aprila u novosadskoj bolnici, nakon višenedeljnog lečenja od posledica infekcije korona virusom. Rođen je 1927. godine , baš u Leliću, a kako je rekao sadašnji iguman manastira Lelić Georgije, njegov prethodnik iguman Avakum, je dao blagoslov arhimanritu Jovanu da tu bude sahranjen. On je rekao i da zanimljivo da je iguman Avakum Đukanović preminuo istog datuma, samo pre tri godine.

Arhimandrit Jovan Radosavljević je bio učenik vladike Nikolaja. Zamonašio se 1950. godine u manastiru Rača, da bi potom prešao u Prizren . Završio je I Bogosloviju, a onda I Pravoslavni bogoslovski fakultet. Kako je rečeno, bio je izuzetan profesor bogoslovije I duhovnik retkog kova.

Podeli članak na društvene mreže