Iz godine u godinu, raste broj zainetresovanih svršenih osnovaca za upis u Medicinsku školu u Valjevu, čiji učenici su tokom vanrednog stanja zbog pandemije, bili angažovani i kao volonteri u pružanju usloga svima kojima je pomoć bila potrebna.

Direktor ove srednje škole, Aleksandar Maravić, kaže da je za školsku 2020/2021. godinu predviđen onaj broj stručnih profila koji ne odstupa u odnosu na prethodne. On je zadovoljan i angažmanom djaka i profesora prilikom organizovanja on lajn nastave:

Naša deca su učestvovala u humanitarnim organizacijama preko Crvenog krsta i preko nekih drugih organizacija, raznosili pakete, pomagali ljudima. Mi dobijemo svakako dobru decu i na kraju odgovorno tvrdim da imamo najodgovorniju decu što se nekih stvari tiče. Sve nas je ovo pogodilo, ali ne jenjava interesovanje za ovom školom, potreba pojedinaca da pomognu drugima, što je po mom mišljenju svetla strana te cele situacije i nešto čemu možemo svi da se obradujemo i da se nadamo nečem boljem, kaže Aleksandar Maravić, direktor Medicinske škole u Valjevu.

Za sledeću godinu upisuju se tri odeljenja opšteg smera, medicinska sestra – tehničar, jedno odeljenje kozmetički tehničar, jedno odeljenje ginekološko-akušerskih sestara i jedno odeljenje frizera. Sve ukupno, predviđen je upis 180 učenika za sledeću školsku godinu. Od jula meseca počinje prijem dokumentacije svršenih osnovaca.

Po nekim povratnim informacijama interesovanje je jako veliko. Zavisi sve od njihovog završnog ispita, njihovog opšteg uspeha, koji će to biti broj bodova neophodan za upis ove škole. Očekujem da će to biti negde oko 82 ili 83 boda kao što je do sada bio neki minimum. Možda taj prag bude i nešto veći, s obzirom na nešto liberalniji stav Ministarstva generalno, jer je na žalost situacija takva kakva je, pa moramo i mi malo deci da popustimo, da bi i oni savladali sve ovo, rekao je Maravić.

Što se onlajn nastave tiče, svi su se dobro snašli, ističe on.

Kod nas u školi u roku od četiri do pet dana smo napravili sve grupe, nastava je krenula peti dan neometano, svi učenici su se javili onlajn, svi nastavnici su odradili svoj deo posla, smem slobodno da kažem-vrhunski. Kod nas je reper da je na polugodištu prosečna ocena bila 4,46 i to je nekako realno stanje stvari, uvek je na polugodištu najrealnije, ali u drugom polugodištu moramo i mi deci malo da popustimo, da ih pomilujemo na neki način, da bismo dobili neku dobru povratnu informaciju. Sve to je urodilo plodom. Deca su veoma pozitivno odgovorila na sve, slali su svoje radove, prezentacije, domaće zadatke, ispratili su sve ono što se tiče nastave preko drugih sredstava informisanja, sve što im je bilo zadato preko interneta su odradili, tako da mi kao škola nemamo nikakav problem, ono što čujemo od ostalih, slična je situacija, svi su se uključili maksimalno, svi su ovo maksimalno ozbiljno shvatili, tako da sa moje strane, kao direktora Medicinske škole, svima svaka čast, zaključuje Maravić.

Podeli članak na društvene mreže