Predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisao je Memorandum o saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) kojim je produžen projekat „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ do kraja marta 2022. godine.

Naš jedini zadatak kao lokalne samouprave jeste da brinemo o ljudima. I mi to neprestano radimo. Svakog dana. Cele godine. I u tome nismo sami. Naše programe i projekte podržava Vlada Srbije. U svim oblastima. Zahvljaujući našoj predanosti i pouzdanoj i permanentnoj podršci republičke vlasti, mi neprestano unapređujemo brigu o osetljivim grupama. Sporazum koji smo potpisali sa nemačkim GIZ-om, značajno će doprineti daljem razvoju i unapređenju usluga, krozanalizu i sagledavanje potreba i zahteva osetljivih kategorija stanovništva, izjavio je Janković.

Na teritoriji opštine Mionica, projekat je započeo 2019. godine, a sprovodi ga GIZ u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Cilj projekta ogleda se unapređenju usluga koje sepružaju osetljivim grupama (osobama sa invaliditetom, deci, starima, ženama, žrtvama nasilja, Romima, migrantima i drugima).

Kroz projekat, opština Mionica dobiće podršku međunarodnih i nacionalnih eksperata u cilju postizanja boljeg odgovora na potrebe korisnika usluga, a u obavezi je da na raspolaganje stavi svoje kadrove za potrebe zajedničkog planiranja i implementacije, ali i iznosi predloge za sprovođenje daljih aktivnosti u lokalnoj samoupravi.

Poslednjim rebalasnom budžeta, opština Mionica je za ovu godinu opredelila 22,9 miliona dinara. A predsednik opštine Mionica Boban Janković je nedavno sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević potpisao ugovor vredan 1.4 miliona dinara. Ova sredstva biće namenjena razvoju usluga socijalne zaštite i povećanju socijalne sigurnosti.

Više od više od 10 hiljada komada maski, isto toliko rukavica, više od 400 vizira, 288 litara alkohola, 360 litara hlorina i 13 beskontaktnih toplomera je GIZ donirao opštini Mionica u okviru projekta, a u cilju prevencije i zaštite od korona virusa.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment