U nedelju 30. avgusta u 10.00 , VŠK “Sv. Nikolaj srpski” organizuje šahovsko takmičenje u okviru manifestacije “Sportske igre mladih”. Da bi se usaglasili sa naloženim merama zaštite u pandemiji korona virusa, nadmetanje malih šahista se organizuje na otvorenom prostoru, u okviru bašti resorana “Kuća”:

Vlasnik restorana Nebojša Tadić nam je besplatno ustupio taj prostor, obezbedivši i sokove za decu. Zato bih pozvao valjevske i školarce Kolubarskog okruga da dođu u letnju baštu restorana “Kuća”. Obavezno treba da ponesu neki dokument, izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju đačke knjižice i masku. Uz adekvatnu udaljenost između stolova i korišćenje dezinfekcionih sredstava VŠK je spreman da ugosti svu decu Valjeva i Kolubarskog okruga. Obezbeđene su i adekvatne nagrade u vidu medalja i šahovskih knjiga, a firma “Sportske igre mladih” obezbeđuje majce i diplome. Dvoje najuspešnijih dečaka i devojčica u mlađem i starijem uzrastu predstavljaju Valjevo i Kolubarski okrug na državnom finalnom takmičenju u Beogradu, odakle se najuspešnija deca plasiraju na Balkanske igre u Splitu, kaže Popović.

Nenad Popović podseća da je VŠK uz sve mere opreza radio i tokom letnjeg raspusta, a nastavlja aktivnije sa šahovskom školom, početkom školske godine. Radi se redovna dezinfekcija prostorija i sve ostale mere kojima se sprečava koliko je moguće širenje epidemije. U toku je upis novih učenika utorkom i četvrtkom od 18.30 do 20.00 za mlađe grupe do petog razreda, a za starije je škola šaha obezbeđena istim danima od 20.00 do 21.30. On ponovo podseća da je igranje šaha korisno, jer razvija maštovitost, kreativnost i povećava pažnju, koncentraciju i logičko razmišljanje dece.

Podeli članak na društvene mreže