Bitku sa korona virusom izgubilo je još pet osoba sa područja opština Kolubarskog okruga. Usled posledica infekcije preminulo je još dvoje Valjevaca i po jedno lice iz Ljiga, Mionice i Uba. Zaključno sa ovim podacima u Kolubarskom okrugu je registrovano 96 smrtnih slučajeva kao posledica zaraze koronom od početka epidemije.

U novembru je zabeleženo 40 smrtnih slučajeva u Okrugu, u Valjevu 28, u Ljigu četiri, u Ubu tri, u Mionici i Osečini po dva i u Lajkovcu jedan.

Prema najnovijem izveštaju ovdašnjeg ZZJZ u Kolubarskom okrugu potvrđeno je još 150 slučajeva infekcije. Virus je laboratorijski potvrđen kod 102 osobe iz Valjeva, 28 iz Uba, 16 iz Mionice, dve iz Ljiga i po jedne iz Lajkovca i Osečine. Statistički podaci pokazuju da je od početka epidemije u Valjevu registrovano 3.868 COVID pozitivnih, a ukupno u Kolubarskom okrugu 5.720.

Test na korona virus u novembru bio je pozitivan kod 3.582 osobe sa područja opština Kolubarskog okruga. Najviše novopozitivnih beleži se za Valjevo – 2.312. Najveći broj novoinficiranih registrovan je 24. u mesecu, kada je laboratorijski potvrđen 161 slučaj zaraze u našem gradu. U poređenju sa prethodnim mesecom, broj novopozitivnih je šestostruko veći. Podsećamo, u oktobru je za Valjevo potvrđeno 365 slučajeva kovida.

Prema zvaničnim podacima gradskog ZZJZ od 30. novembra, hospitalizovano je 140 lica. Na bolničkom lečenju je, prema najnovijim podacima 98 pacijenata iz Valjeva, 12 iz Ljiga, 11 iz Mionice, po devet iz Osečine i Uba i jedan iz Lajkovca. U kućnoj izolaciji u Okrugu nalazi se 2.623 ljudi, najviše u Valjevu – 1.556. Od početka epidemije oporavila se 2.861 osoba, od toga 2.154 iz Valjeva.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment