Završetak radova na brzoj saobraćajnici Valjevo-Lajkovac povezaće nas direktno sa auto-putem Miloš Veliki, što će olakšati putovanje, transport robe i učiniti grad privlačnijim za nove investitore i turiste, ipak, u ovdašnjem GrO POKS-a smatraju da postoje razlozi za brigu.

Naime, kako je saopšteno na konferenciji za medije, najavljeni rokovi su ili već probijeni ili će ubrzo biti prekršeni i rokovi koje predviđa izvođač radova.

Želim da vas obavestim da se pojavio snimak cele trase iz aprila 2023. godine gde se vidi da radovi ni izbliza nisu u završnoj fazi. Članovi našeg Saveta za saobraćaj i privredu bili su u prilici da vide ovaj snimak. Na nekim delovima se već asfaltira, dok se na drugim radi osnovni sloj i sabijanje tucanika, na trećem delu se tek rade zemljani radovi. Ima delova gde nisu ni započeti nadvožnjaci, a u Slovcu se na jednom delu puta od nekoliko stotina metara apsolutno ništa ne dešava, naveo je predsednik GrO POKS Valjevo, Đorđe Marković.

Komentarišući rad Saveta za turizam, poljoprivredu i razvoj sela SNS-a u Valjevu, potpredsednik GrO POKS-a Dragan Bogdanović je predočio šta je još neophodno za napredak srpskih sela, pored kako kaže, lepih želja.

Ukinuti smrtne presude srpskim selima i opozvati kazne koje su komunisti decenijama svirepo sprovodili, a njihovi naslednici ih nisu opozvali. To nije primedba samo sadašnjoj vlasti, već i svim demokratskim, nacionalnim i monarhističkim opcijama koje su vladale Valjevom poslednjih decenija. Hitno pokrenuti velike javne radove za izgradnju seoske infrastrukture. Povećati subvencije za sve grane poljoprivrede i bez odlaganja oformiti seoske opštine po uzoru na pravnu i državnu tradiciju prostornog plana Srbije, koje će imati nadležnosti, budžet i skupštinu za donošenje odluka, rekao je Bogdanović-

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment