U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena još 224 slučaja korona virusa, od testiranih 3.281.

Od početka epidemije testirano je 48.636 ljudi, a ukupan broj pozitivnih na korona virus u našoj zemlji sada je 7.114. Ukupan broj zaraženih od početka epidemije u Valjevu je 157.

Korona virus odneo je još četiri života. Od poslednjeg izveštaja preminula su tri muškarca i jedna žena. Time se ukupan broj preminulih povećao na 134.

Na bolničkom lečenju nalazi se 3.266 obolelih, dok je na respiratoru 103 pacijenta. Kako je rekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, 73 obolelih skinuto je sa veštačke ventilacije.

Virusom COVID-19 zaražena su 493 korisnika gerontoloških centara i 111 zaposlenih. Oko 30 dece bilo je pozitivno na testu na korona virus, tri bebe su hospitalizovane, ali sa lakšom kliničkom slikom. Prema rečima imunologa dr Srđe Jankovića, deca nisu u potpunosti zaštićena, ali je kod njih svakako manja verovatnoća za zarazu.

Za poslednja 24 sata izlečeno je 48 ljudi, ukupno 1.025.

Registrovano je 622 zdravstvenih radnika pozitivnih na virus COVID-19, a 420 je hospitalizovano. Od ukupnog broja zaraženih 8,74% su medicinari.

Sitacija je dosta dobra, mere koje su uvođene i napor koji je celo društvo uložilo, daju rezultate, poručio je dr Goran Stevanović. Kako je rekao, epidemija još uvek nije završena, pod kontrolom je, ali su potrebni vreme i disciplina da se cela situacija stabilizuje i da sprečimo da se broj obolelih ponovo povećava.

Ublažavanje mera, ponovljeno je i na današnjoj konferenciji za novinare, zavisi isključivo od epidemiološke situacije.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment