Situacija u mnogim valjevskim firmama postaje sve ozbiljnija, jer je sve više zaposlenih pozitivno na korona virus. Posebno zabrinjva podatak da je u Opštoj bolnici Valjevo 96 zaposlenih pozitivno na korona virus.

Direktor dr Zoran Đurić je pre par dana u fono izjavi za TV VA PLUS rekao da su im i kapaciteti bolničkih postelja blizu maksimalne popunjenosti, ali i da će kadrovski sve teže podnositi sve veći broj pacijenata, jer su i mnogi zaposleni zaraženi ili u izolaciji zbog kontakata koje su imali.

U Domu zdravlja Valjevo zaraženo je 36 zaposlenih.

Da li će, kao i tokom prvog talasa epidemije biti zapošljavanja novih medicinskih radnika, za sada je neizvesno, ali zasigurno da ukoliko se nastavi trend povećanja broja pacijenata, ali i obolelih zdravstvenih radnika, na tom planu se mora nešto uraditi.

U PU „Milica Nožica“ devetoro dece je pozitivno na virus COVID19 i 35 zaposlenih.

U HK „Krušik“ pozitivno je 97 zaposlenih , u Kovačkom centru pet. U „Gorenju“ je 66 radnika zaraženo.

U PU Valjevo 36 radnika je pozitivno na korona virus, u Gradskoj upravi 35. U italijanskoj firmi „Vali“ zaražena su 32 radnika, u „Urbanu“ 23, Kazneno popravnom zavodu 19, GP „Kej“ 17, apotekarskoj ustanovi „Vega 16. U valjevskoj kasarni pozitivno je osam lica, koliko ih je u u „Viva farmu“. U firmi „Pelet Brankovina“ je pet radnika inficirano korona virusom.

Na osnovu svih ovih podataka, koji će na žalost u narednom periodu,verovatno biti još gori, mogu se očekivati i gubici u privredi, koja se do sada, nekako borila sa nedaćama koje je donela pandemija korona virusa. Na današnjoj sednici republičkog parlamenta, poslanici su razmatrali dva sporazuma o zajmu, kako bi se ublažile posledice epidemije i to u okviru projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID 19“ od 92 miliona evra , i još 200 miliona evra za projekat vodosnabdevanja i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Podeli članak na društvene mreže