Još sedam umrlih i 284 novoobolela usled infekcije Korona virusom u Srbiji. U Valjevu 11 zdravstvenih radnika pozitivno na COVID-19, a  180 je u kućnoj izolaciji.

U petoj nedelji epidemije Korona virusa u Srbiji, naglo raste broj obolelih. Na dan 5.aprila 2020. registrovano je novih sedam smrtnih slučajeva, čime se broj preminulih povećao na ukupno 51 osobu. U prethodna 24 sata , još 284 lica su pozitivna na korona virus od 959 testiranih, pa je u Srbiji sada zvanično obolelih 1908. Hospitalizovano je 1082 osobe, dok je na respiratorima 98. Na sajmištu u Beogradu, u ovom trenutku ima 88 lica. Od ukupnog broja preminulih, 39 je muškaraca, 12 žena.

U Valjevu je 11 zdravstvenih radnika pozitivno na testu za COVID 19 dok je njih 180 u kućnoj izolaciji i nisu testirani. U gradu ima ukupno 1241 zdravstveni radnik. Za ostale građane Valjeva ni danas nisu dati podaci. Prof.dr Daria Kisić Tepavčević je najavila da će na narednoj konfereciji za novinare imati sve podatke pojedinačno.

Na pitanje novinara zbog čega se ne sprovodi masovno testiranje,već se najavljuje „koncept proširenog testiranja sa indikacijama“ prof.dr Predrag Kon je rekao da za to nema dovoljno resursa u Srbiji i da će se ono sprovoditi verovatno po završetku pandemije.

Ponovo se insistira na uzdržavanju od socijalnih kontakata.

Prema snimcima naše ekipe, jutros se u Valjevu poštovala mera zabrane kretanja na osnovu koje ovog vikenda policijski sat traje od subote u 13.00 do ponedeljka u 5.00.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment