U poslednja 24 sata u Valjevu je registrovano 19 novopozitvnih osoba, dok je u Lajkovcu jedna osoba preminula. Infekcija korona virusom potvrđena je prema izveštaju ZZJZ i kod 10 lica iz Mionice, i kod jednog iz Lajkovca i Ljiga.

U COVID ambulanti DZ Valjevo su pregledana 204 pacijenta sa respiratornim infekcijama i uzeto 106 briseva.

U Prijemno urgentnom centru OB Valjevo, je pregledano 215 sumnjivih i laboratorijski pozitivnih slučajeva na COVID 19 od kojih je devet hospitalizovano.

Na bolničkom lečenju u OB Valjevo je 100 pacijenata, od kojih je laboratorijski potvrđena infekcija kod 70 osoba iz Kolubarskog okruga, a ostali imaju simptome koji ukazuju na postojanje bolesti. Od toga najvuiše ih je iz Valjeva - 50 , iz Uba devet, iz Ljiga i Mionice po četiri, iz Lajkovca tri. Na infektivnom leže 44 pacijenta, na pulmologiji 56.

U ZZJZ se istraživanje kontakata nastavlja i uzeta su 23 brisa.

U kućnoj izolaciji je 548 osoba iz Valjeva, 50 iz Mionice, 37 iz Ljiga, 28 iz Uba, 26 iz Osečine, 23 iz Lajkovca.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Kolubarskom okrugu je 1344, a izlečenih 526. Kako piše u izveštaju SOT-a u drugom piku epidemije u Valjevu je od 17.06.2020 do danas je laboratorijski potvrđeno 799 obolelih osoba, više muškog nego ženskog pola , starosti ispod 50 godina. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga, u drugom talasu je potvrđeno 155 slučajeva infekcije COVID-om 19.

U drugom talasu zaraženo je 40 zdravstvenih radnika, od kojih je 18 u kućnoj izolaciji. Izlečeno je sedam medicinara.

U Kolubarskom okrugu, od početka epidemije do danas preminulo je 36 osoba.

Koordiniranim zajedničkom inspekcijskim kontrolama utvrđeno da se u pojedinim poslovnim objektima ne sprovode sve naložene i predložene mere .Za utvrđene nedostatke protiv odgovornih lica biće izrečene kaznene mere.

Inspekcijski nadzor i kontrola sprovođenja predloženih i naloženih mera se nastavlja.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment