U Valjevu ponovo u blagom porastu broj obolelih. Tokom poslednja 24 sata registrovano je 26 osoba pozitivnih na korona virus u Valjevu, u Ljigu četiri, u Lajkovcu i Mionici po tri i u Osečini jedna, dok u Ubu nije bilo potvrđenih infekcija na COVID 19.

Hospitalizovano je ukupno 75 pacijenata iz Kolubarskog okruga, od kojih su 44 iz Valjeva, 10 iz Mionice, po sedam iz Uba i Ljiga i jedan iz Osečine. U kućnoj izolaciji su 502 lica iz Valjeva, 52 iz Mionice, 39 iz Uba, 38 iz Lajkovca, 31 iz Ljiga, 29 iz Osečine.

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije do danas registrovano je ukupno 1546 pozitivnih slučajeva na korona virus, izlečene su 742 osobe, a preminulo 38.

U saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Valjeva kaže se da se trend smanjenja broja pregleda u COVID ambulanti DZ i PUC bolnice, smanjenja broja laboratorijski potvrđenih novoobolelih kao i hospitalizovanih a povećanja broja izlečenih započet poslednjih dana jula nastavlja . Navedeni praćeni i analizirani parametri su promenljivi i održavaju se na visokom nivou. Neznatno poboljšanje epidemiološke situacije zahteva da sve naložene i predložene preventivne mere ostanu na snazi i dalje , zaključeno je na Štabu Grada prethodnog dana.

Koordinirani zajednički inspekcijski nadzori sprovođenja naloženih i predloženih preventivnih mera će se nastaviti, kaže se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment