Korona virus laboratorijski je potvrđen kod još 53 osobe sa područja Kolubarskog okruga, pokazuje najnoviji izveštaj ovdašnjeg ZZJZ. COVID je registrovan kod 34 lica iz Valjeva, 14 iz Ljiga, po dva iz Lajkovca i Mionice i kod jednog iz Osečine.

Na bolničkom lečenju je 26 Valjevaca, četvoro Mioničana, dvoje Lajkovčana i po jedna osoba iz Ljiga i Uba. I dalje se beleži porast broja osoba u kućnoj izolaciji. Prema najnovijim podacima u Valjevu se u kućnoj izolaciji nalazi 300 lica, u Mionici 34, u Ljigu 24, u Lajkovcu 19, u Ubu šest i u Osečini pet.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu se oporavilo 1.660 ljudi, a usled posledica infekcije preminulo 56.

Zvanična statistika pokazuje da je u oktobru korona virus potvrđen kod 464 osobe sa područja Kolubarskog okruga.

Zaključno sa podacima od 13. oktobra, u Valjevu je registrovano 12 novopozitivnih, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nisu zabeleženi novi slučajevi. U prvoj polovini meseca šest dana je bilo bez novoobolelih.

Nagli skok broja pozitivnih na COVID beleži se 14. oktobra, kada su potvrđena 24 nova slučaja infekcije u Valjevu. Rekordan broj laboratorijski potvrđenih slučajeva u jednom danu zabeležen je pretposlednjeg oktobarskog dana, kada je virus potvrđen kod 44 Valjevaca.

Od početka meseca korona virus registrovan je kod 365 osoba iz Valjeva, sledi Mionica sa 39 novoiniciranih, Ljig sa 25, Lajkovac sa 23, Ub sa sedam i Osečina sa pet pozitivnih u oktobru.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment