Prema rezultatima obrađenih testova na korona virus, tokom prethodna 24 sata u Valjevu je registrovano 48 pozitivnih osoba, u Ljigu sedam, Ubu tri, Mionici dve i Lajkovcu jedna. Na bolničkom lečenju je 27 pacijenata iz Valjeva, devet iz Uba, sedam iz Ljiga, tri iz Lajkovca.

U kućnoj izolaciji su 392 osobe iz Valjeva, 27 iz Uba, 24 iz Mionice, 18 iz Ljiga, 13 iz Osečine I 12 iz Lajkovca. Od početka epidemije, u Valjevu je izlečeno 269 osoba, u Lajkovcu 33, Mionici 32, Ubu 29, Ljigu 12, Osečini devet. U Kolubarskom okrugu su od početka epidemije, zvanično preminula 32 lica.

U COVID ambulanti DZ Valjevo su pregledane 302 osobe sa respiratornim infekcijama.

U Prijemno urgentnom centru OB Valjevo je pregledan 91 sumnjiv slučaj na COVID 19 od kojih je osam primljeno na hospitalizaciju. Na bolničkom lečenju su 93 pacijenta sa laboratorijski potvrđenom infekcijom ili sumnjom na COVID ( na infektivnom 43, a na pulmologiji 50).

U ZZJZ Valjevo je istraženo 90 kontakata lica sa laboratorijski potvrđenim obolelim.

Podsećamo i da je zbog aktuelne epidemiološke situacije, u Valjevu proglašena vanredna situacija.

Na sajtu grada ističu da analiza podataka ukazuje da se broj pregleda, prijema u bolnicu, pacijenata na hospitalizaciji i laboratorijski potvrđenih slučajeva povećava, te je neophodno da pojedinci, pravna lica i preduzetnici u svim delatnostima sprovode sve naložene i predložene mere, kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment