Prema najnovijim podacima ZZJZ, usled posledica infekcije korona virusa preminula je još jedna osoba iz Valjeva, čime se ukupan broj umrlih od početka epidemije u našem gradu povećao na 186, u Kolubarskom okrugu na 308.

Povećava se broj novopozitivnih. Kovid je od poslednjeg izveštaja laboratorijski potvrđen kod 67 stanovnika okruga. Za Valjevo se beleže 43 nova slučaja infekcije, u Lajkovcu je osam novozaraženih, u Ubu šest, u Ljigu i Mionici po četvoro i u Osečini dvoje. U Kolubarskom okrugu od početka epidemije obolelo je 14.385 lica, od toga u Valjevu 8.807.

Na lečenju u valjevskoj Opštoj bolnici je 95 kovid pozitivnih pacijenata. U Kolubarskom okrugu na listi neizlečenih je 7.207 osoba, a oporavilo se 6.870 ljudi.

Danas je održana sednica Kriznog štaba. Odlučeno je da će tokom vikenda raditi samo objekti vezani za prehranu, apoteke i benzinske pumpe. Otkazane su i sve manifestacije. Pored srednjoškolaca, na onlajn nastavi sledeće sedmice biće i stariji osnovci. Prema rečima Zorana Gojkovića, u ponedeljak će se odlučiti na koji način će se nastaviti sa merama.

Podeli članak na društvene mreže