Na osnovu podataka koji su valjevskom ZZJZ dostavljeni iz nadležnih laboratorija iz Beograda, u Valjevu je za poslednja 24 sata potvrđeno 15 lica pozitivnih na korona virus, u Ubu dva i Mionici jedan.

Računajući od sredine juna, kada je zabeležen novi talas COVID 19, na bolničkom lečenju je sedam pacijenata iz Valjeva, tri iz Uba, i po jedan iz Lajkovca i Ljiga. U kućnoj izolaciji je 113 osoba iz Valjeva, devet iz Mionice, šest iz Uba, pet iz Lajkovca.

Broj novoobolelih medicinskih radnika u kontaktu van rednog mesta 9 u kućnoj izolaciji.

Broj uzetih briseva 05.07.2020.godine je 86.

Zbog nesigurne epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od virusa Кovid 19, koja je pod kontrolom, po izveštaju ZZJZ i zaključcima Štaba potrebno je da zdravi pojedinci, preduzetnici i pravna lica dosledno sprovode mere i zaključke Кriznog štaba i Štaba za vanredne situacije, kaže se u informaciji Kriznog štaba.

Lica iz kontakta sa laboratorijski potvrđenim obolelim (u samoizolaciji) treba da se ponašaju u skladu sa preporukama epidemiologa i nalozima iz rešenja sanitarnog inspektora, a oboleli u kućnoj izolaciji da poštuju terapijske i dijagnostičke postupke ordinirajućeg lekara.

Štab poziva organizatore proslava da s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava. Ukoliko se odluče za održavanje proslava, od posebnog je značaja da se i organizatori i učesnici proslava strogo pridržavaju obaveznih mera.

 

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment