Tokom prethodnog dana, prema zvaničnim podacima ZZJZ, u Valjevu su na korona virus pozitivne 53 osobe, u Osečini pet, u Lajkovcu i Mionici po dve, u Ljigu i Ubu po jedna. U Mionici je preminula jedna osoba, kod koje je registrovana infekcija virusom COVID 19.

Hospitalizovane su 22 pacijenta iz Valjeva, iz Uba osam, iz Ljiga pet, iz Lajkovca dva. U kućnoj izolaciji je 350 lica u Valjevu, 22 u Ubu, 19 u Mionici, 11 u Osečini, devet u Lajkovcu i osam u Ljigu.

Od početka epidemije, od sredinre marta do 17. jula u Kolubarskom okrugu su pozitivna na korona virus 803 lica, od toga u Valjevu 601, Ubu 58, Mionici 48, Lajkovcu 47, Ljigu 27i Osečini 22. U Valjevu je izlečeno 208 osoba, u Lajkovcu 33, u Ubu i Mionici po 27, u Ljigu 12, u Osečini osam. Ukupno su u Kolubarskom okrugu preminule 32 osobe, u Valjevu 21, u Osečini i Lajkovcu po tri, Ljigu i Mionici po dve i Ubu jedna.

Treba reći i da je na bolničkom lečenju u Valjevu po jučerašnim izveštajima SOT-a 71 pacijent. Izveštaji ZZJZ Valjevo se baziraju na podacima iz nadležnih laboratorija iz Beograda o zvanično potvrđenim pozitivnim osobama na COVID 19, dok su u OB Valjevo primljeni i oni kojima nisu stigli rezultati iz Beograda, ali koji imaju simptome koji ukazuju na korona virus.

Narednih dana se verovatno mogu očekivati i rezultati testova koji kasne iz Beograda, a kako se moglo čuti i ponavljanja testiranja onih kod kojih su se simptomi zaraze još uvek zadržali.

Podsećamo i na obavezu nošenje maske u zatvorenom i otvorenom prostoru u situacijama gde ne može da se obezbedi dovoljna fizička distanca.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment