Nakon uspostavljanja nove garniture ljudi koja vodi grad Valjevo došlo je i do promene određenog broja direktora u javnom sektoru. Na čelo Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ postavljen je Željko Ostojić.

Novi direktor najavljuje da će ova ustanova u narednom periodu podići standarde u razvoju i edukaciji sporta.

Stanje koje sam zatekao opšte je poznato. Do sada je Ustanova sluzila samo za održavanje i iznajmljivanje sportskih objekata, funkcionisala je skoro kao komunalno preduzeće. Ideja grada kao osnivača ustanove bila je da se UFK „Valis“ bavi fizičkom kulturom građana Valjeva, podseća novi direktor Željko Ostojić.

Željko Ostojić, profesor fizičke kulture i kao neko ko je predan svom poslu, pokusaće kaže, da UFK „Valis“ pozicionira kao nosioca sporta u gradu. U te pobede kreće sa postojećim timom koji će ojačati sa još dvojicom svojih kolega DIF-ovaca.

Mi se pripremamo za saradnju sa obdaništima, osnovnim i srednjim školama, u pregovorima smo sa Sportskim centrom Partizan kako bi smo podržali i pokrenuli razvoj gimnastike kao i atletske klubove. Nastavićemo rad na ideji da se jedan školski čas fizičke kulture održava u zatvorenom bazenu čim se steknu uslovi za to, jer apsurdno je da dete koje ima vise od sedam godina ne zna da pliva, kaže Ostojić.

Novi direktor UFK „Valis“ kaže da su podneli zahtev Zavodu za javno zdravlje za dobijanje dozvole kako bi zatvoreni bazen u Petnici bio otvoren i za građanstvo. Međutim, dobili su negativan odgovor. Zatvoreni bazen u Petnici za sada je otvoren samo za sportiste uz primenu propisanih pravila i mera zaštite od korona virusa.

Podeli članak na društvene mreže