Nakon pauze od pune tri godine kako je ukinuta, ovih dana bi sa radom trebalo da počne dežurna apoteka. Nezvanično saznajemo da će je otvoriti kompanija Vega u svom već postojćem lokalu, u neposrednoj blizini Doma zdravlja, u Železničkoj ulici.

Zahtev za promenu radnog vremena već je upućen na adresu nadležnog ministarstva, pa nakon dobijanja dozvole u upodobljavanja samog objekta apoteke za noćni rad (otvaranje i zaštita eksternog šaltera), očekuje se da vrlo brzo počne sa dvadesetčetvoročasovnim radnim vremenom. Podsetimo, dežurna apoteka je odlukom tadašnjeg gradskog rukovodstva, na početku pandemije korona virusa, ukinuta 3. marta 2020. godine.

Inače, nakon javnog poziva za davanje u zakup lokala apotekarskog centra, a nakon odustanka grada od koncesije jer nije bilo zainteresovanih, u najskorijem roku, biće otvorene apoteke u sedam lokala apotekarske ustanove u Valjevu. Početna visina licitacije je 650 000 dinara i za ulazak u zakup već je zainteresovana jedna domaća farmeceutska kuća koja se bavi prometom lekova.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment