Plivački klub „Valis“ je na jubilarnom 10. međunarodnom plivačkom mitingu „Leskovački pobednik“ predstavljalo sedam takmičara, koji su osvojili 12 medalja, od toga pet zlatnih. Ovo takmičenje je prvo u Srbiji nakon Petnica kupa koje je održano u junu. Prošle subote predstavilo se oko 350 takmičara iz 18 klubova iz naše zemlje.

Prema rečima trenera Branislava Kovačevića, zadovoljni su postignutim rezultatima. Trudili su se da održavaju kontinuitet trenažnog procesa, tokom leta praktično nije bilo prekida u vežbanju, a još jedna prednost u odnosu naostale klubove je i to što je podignut balon u Petnici, tako da im je omogućeno treniranje.

Najuspešnija takmičarka je bila najmlađa Maša Radojević, koja je bila najbolja u svojoj kategoriji u disciplinama 50m slobono i 50m leđno, dok je u disciplini 50m prsno u cilj stigla druga. Anja Radojević je bila apsolutno najbolja u disciplini 100m leđno, dok je u disciplini 50m leđno osvojila srebrnu medalju. Vuk Tešanović je bio najbolji u svojoj kategoriji u disciplini 50m delfin, dok je u disciplinama 100m delfin i 50m slobodno stigao do bronze. Ristić Milica je bila najbolja u disciplini 100m slobodno, dok je u disciplini 50m delfin u cilj stigla na trećoj poziciji. Ognjen Dašković je u disciplini 100m leđno osvojio srebrnu medalju, dok je Jana Tomašević u disciplini 100m delfin stigla do bronzane medalje.

Trenutno su na izlasku iz bazne faze pripremnog perioda i već se uveliko pripremaju za naredna takmičenja

Podeli članak na društvene mreže